Gyakori kérdések

A Filter Fluid+Protectort kizárólag elhúzás nélkül, sorosan beépített szűrőt tartalmazó rendszerekbe lehet alkalmazni – a szűrő összegyűjti a hordalékot, ami aztán biztonságosan eltávolítható.

Alkalmazása ideális abban az esetben, amikor a rendszer korábban már át lett mosva, de nem lett hozzáadva inhibitor, így utána korrózió lépett fel. Szintén ideális rosszul kiépített, vagy alacsony áramlási értékű rendszerekben, ahol a hagyományos tisztítás nehézségekbe ütközik. A Filter Fluid + Protector lehetővé teszi a rendszer folyamatos tisztítását, miközben a hordalékot folyamatosan el lehet távolítani.A rendszer teljes védelme érdekében fontos, hogy az éves karbantartás során a folyadék koncentrációs szintjét is ellenőrizzük.

Igen, a Boiler Noise Silencer F2-t kifejezetten a Fernox Protectorral történő együttes alkalmazásra tervezték.

A Protector F1-gyel vagy a Filter Fluid + Protectorral együtt folyamatosan a rendszerben kell lennie, valamint ezekkel a termékekkel együtt kell feltölteni és utántölteni.

A Filter Fluid+Protector egy innovatív termék, amely az F1 Protector már bizonyított kvalitásait ötvözi egy aktív diszpergálószerrel.

Ezen egyedülálló összetételű termék célja, hogy fellazítsa és a szűrőbe juttassa a mágnesezhető és nem mágnesezhető szennyeződéseket egyaránt.

A Fernox Protectorok minden korú rendszerek kezelésére alkalmasak.A legelőnyösebb megoldás átmosni a rendszert F3 Cleanerrel, majd utána hozzáadni az F1 Protectort.

A másik lehetőség a Fernox Filter Fluid+Protector használata, amely segít eljuttatni a szennyeződéseket a szűrőhöz, miközben védi a rendszert a további korróziótól és vízkőképződéstől.

Ideális esetben a Cleaner F3-nak egy órától egy hétig terjedő időtartamig kell keringenie a rendszerben, utána le kell engedni és átmosni a rendszert. Ezután kell hozzáadni az F1 Protectort vagy a Filter Fluid Protectort a Fernox TF1 szűrővel a rendszer korrózióval és vízkőképződéssel szembeni védelme érdekében.

Igen, az összes Fernox szivárgástömítő (pl. a Leak Sealer F4) alkalmazható kombi és egyéb, kis víztartalmú kazán esetén.

A Leak Sealer termékek nem fogják eltömíteni a szelepeket. A Leak Sealer F1 Express minden nyomás alatt álló rendszerhez ajánlott, mivel 30 másodperc alatt, a rendszer leengedése nélkül a vízhez adható a radiátoron, feltöltőkörön vagy egy Fernox TF1 szűrőn keresztül.

Egy liter víz tömege 1 kg, tehát 2 kg DS40 System Cleanerre van szükség 100 liter 2%-os oldathoz.

A központi fűtési rendszerben keringő vizet kizárólag a szennyvízcsatornába, vagy pedig szennyvízülepítő tartályba szabad üríteni.

Semmilyen esetben ne engedje a központi fűtési rendszerben keringő vizet az utcákon található szennyvízelfolyókba vagy ereszcsatornákba, mivel ezek közvetlenül folyókba ömlenek. A kertbe vagy gyepre sem szabad kiönteni az elhasznált fűtővizet.

Általában egy kezelés elegendő a rendszer élettartamának végéig, érdemes azonban évente ellenőrizni, nincs-e szükség némi utántöltésre.

If the system is drained, it will need to be re-treated with a further full dose of Protector. You can check if the system is properly dosed using a Fernox Protector Test Kit.
Ha leengedésre kerül a rendszer, újra kell kezelni egy teljes adagnyi Protector-ral. Amennyiben nem biztos benne, hogy kellő koncentrációban van jelen a fűtésrendszerben, alkalmazza a Fernox Test Kit-et.

Nem, a túladagolás nem lehetséges. Fontos biztosítani, hogy a megfelelő koncentráció legyen a rendszerben.

Egy palacknyi F1 Protector vagy Filter Fluid+Protector elég egy átlagos, tíz radiátort ellátó fűtésrendszerhez.

If the calculated dose rate is in between pack sizes, dose to the higher figure. Amennyiben a kiszámolt mennyiség két csomagméret között van, alkalmazza a nagyobbik mennyiséget.

A kazánzaj oka az, hogy a kazán belső felülete az üledékek vagy vízkő miatt túl forró, és így a víz egy adott ponton forr.

Minden öt évnél idősebb rendszerben előfordulhat kazánzaj, a régi rendszerekbe beépített új bojlerek kifejezetten hajlamosak erre. Adjon a rendszerhez Fernox Boiler NoiseSilencer F2-t, vagy vízkőtlenítse a kazánt Fernox DS40 System Cleanerrel, és adjon hozzá Protector F1-et vagy Filter Fluid+Protectort.

Egy palack elgendő egy max. 130 literes (16 radiátor vagy 250 m2 padlófűtés) fűtésrendszerhez.

Power Cleaner F8 pH-semleges, nem savas, így egy általános átöblítésen kívül nincs egyéb teendő.

Nem. Bár a Power Cleaner F8 gyártásánál használunk citromsavat, a folyamat során közömbösítjük azt. A végeredmény egy hatékony, és biztonságos citrát-alapú tisztítószer, ami nem savas.

Ennek az esélye igen kicsi, de fontos tudni, hogy minden mosási folyamatnál (főleg a régebben szerelt rendszereknél), előfordulhat hogy a tisztítás során eltávolított szennyeződés egy már meglévő szivárgást fedett el. Midamellett, hogy Power Cleaner F8 hatékony, és gyors, egyúttal a Fernox által valaha kifejlesztett, legbiztonságosabb tisztítószerek egyike.

Mindkét termékkel jó eredményeket érhet el. Ha azonban a rendszer különösen szennyezett, akkor ajánlott az erősebb Power Cleaner F8-at használni, amely alacsonyabb hőmérsékleten is nagyon hatásos.

Ha a kezelendő fűtésrendszer kifejezetten vízköves, akkor érdemes lehet a savas Fernox DS40 vízkőmentesítő és tisztítószert használni.
Ha a rendszernek elsősorban iszapeltávolításra van szüksége, az F8 Power Cleaner kitűnő munkát végez a mágneses és más korróziós szennyeződések eltávolításában. A F8 Power Cleaner biztonságosabb megoldás a régi rendszerek esetében, amelyek esetleg nem alkalmasak savas tisztítószerekkel való tisztításra.

A Power Cleaner F8 környezetkímélő – nitrit, nitrát, és foszfátoktól mentes. Használat után lefolyóba engedhető.

Igen. Az F8 Power Cleaner már a mosást megelőző héten a rendszerbe kerülhet. A fűtés normál üzeme mellett már egy óra elteltével elkezd hatni.

A Power Cleaner F8 környezetkímélő – nitrit, nitrát, és foszfátoktól mentes. Fejlesztése során fontos szempont volt, hogy ne csak teljesítse, de meg is haladja az irányadó környezetvédelmi követelményeket.

Kiemelt termékeink

TF1 Sigma Filter

A TF1 Sigma szűrő egy nagy teljesítményű, precíziósan megtervezett in-line rendszerszűrő, amely a nagyobb megbízhatóság

Tovább »

TF1 Omega Filter

A Fernox TF1 Omega Filter egy kimagasló minőségű, nikkelbevonatú, sárgarézből készült mágneses iszapleválasztó. Belsejében hidrociklonokus

Tovább »

Country